De tijd vliegt - Reisverslag uit Helmond, Nederland van Yu Schiphorst - WaarBenJij.nu De tijd vliegt - Reisverslag uit Helmond, Nederland van Yu Schiphorst - WaarBenJij.nu

De tijd vliegt

Door: WereldskindjeYu151110

Blijf op de hoogte en volg Yu

02 April 2012 | Nederland, Helmond

Wat gaat de tijd toch snel. Ik ben al weer ruim een maand in Nederland.

En wat heb ik al veel gedaan.
Ik ga één keer per week naar oma. Meestal zie ik tante Janneke dan ook even.

Er is ook al een beetje visite geweest. De buren, overburen, en Tante Yvonne met Bethel en Xavi. Xavi is ongeveer net zo oud als ik. Dus dat was erg leuk.
Ik ben ook al bij mijn toekomstige gastouder wezen spelen. Wel met mama erbij natuurlijk. Maar ik vind het daar nu al leuk.
En ik ben bij tante Linda geweest. Daar is het ook erg leuk. Ik heb lekker in de tuin gespeeld.

Op 26-03 ben ik bij de kinderarts geweest. Eerst zijn er foto's van mij gemaakt. Nou ja van de binnenkant dan.
En ik kreeg een hele gemene prik. Dit is om te kijken of ik TBC heb.
Daarna kwam ik bij een hele leuke dokter. Die heeft met mama en papa gepraat. Ondertussen keek hij naar mij. Hij vond het erg knap hoe ik in de kinderwagen klom. Daarna ging hij naar mijn hartje en buik luisteren met een raar ding op zijn oren.
Er kwam ook nog een andere leuke dokter naar mij kijken. De andere dokter moet het nog leren en deze dokter kwam kijken of hij het goed doet.
Allebei de dokters waren erg tevreden over mij.
Zij gaan regelen dat ik naar Blixembosch kan. Dat is een revalidatiecentrum. Het is dichterbij dan waar papa en mama eerst heen wilde maar ze zijn erg goed zei de dokter.
Daar gaan ze kijken voor prothese aan mijn been zodat ik kan leren lopen.
Volgens de dokter kunnen ze ook nog veel aan mijn handje doen. Waarschijnlijk met meerdere operaties. Daarom is het fijner als het dichterbij is.
's Middags moest ik naar de kinderafdeling. En dat was leuk. De verpleegkundige daar had bij mama op de lagere school gezeten. Dus die konden weer lekker bijkletsen.
Er moest bloed worden afgenomen. De dokters gaan kijken of ik virussen bij me heb. En ze gaan kijken of de vaccinaties in China goed zijn geweest. Ik moest wel erg hard huilen toen ze het bloed wilde afnemen. Maar er was een leuke mevrouw die me samen met Ebbe afleidde met bellenblaas.
Ebbe vond het maar niets dat ze me pijn deden.

Gisteren ben ik met papa, mama en Ebbe naar het koor van papa en mama geweest. Dat bestaat dit jaar 5 jaar. Dus er zijn allerlei leuke dingen dit jaar. (Het lustrumconcert is 10-06, kaarten kosten €5. Dus wie wil komen luisteren is welkom)
Gisteren had het koor workshops gehad en we gingen naar de presentaties kijken. Die waren erg goed.
Daarna gingen we met z'n alle zingen. De tekst kwam op een scherm en iedereen mocht meedoen. Dat was leuk. Ebbe en ik mochten ook met muziekinstrumenten spelen. Ik ben net zo dol op muziek als mijn broer.
Papa en mama vonden het vooral erg leuk om iedereen van het koor weer te zien. Iedereen erg bedankt voor het warme welkom.

Verder gaat het eigenlijk best goed. Ik breng de dagen door met spelen en eten en boodschappen doen. Het samen spelen met Ebbe vind ik heel leuk.
Soms moeten we ergens naartoe of komt er visite.
Het slapen gaat steeds beter. Ik huil nog wel erg als ik naar bed moet. Het is ook helemaal niet leuk als er weer een dag om is. Het doorslepen gaat steeds beter. Ik wordt nog weleens wakker maar dan slaap ik weer snel in nadat mama mij heeft getroost. Ik ben nog wel steeds heel vroeg wakker. Meestal voor het eerst om zes uur. Maar dan moet ik van mama nog een slapen. Dus dat doe ik dan maar. Maar langer dan half zeven/zeven uur houd ik niet vol.
Papa en mama merken wel dat ik meer rust krijg. Dus het gaat erg de goede kant op.

Voor degene die willen, bel of mail gerust om een keer langs te komen. Iedereen is van harte welkom.

Er is gebleken dat niet iedereen die een aankomstkaartje is gestuurd hem ook heeft gekregen. Dus voor degene die denken ik had er één moeten hebben, maar ook voor iedereen die graag een kaartje zou willen hebben, laat het een weten dan krijg je er één.

Dus tot horens, mails, ziens......

• 02 April 2012 - 09:33

Marga:

oh wat fijn dat het zo goed gaat, hij is zo snel gewend Super zeg. Enne wat goed dat ze Yu nog kunnen helpen om zijn handje wat beter te krijgen en dan een prothese echt geweldig dat dat hier allemaal kan. Maar zo te lezen red hij zich nu al helemaal.

Nee wij hebben geen aankomstkaartje gehad, maar we zouden er heel erg blij mee zijn. Kunnen we het toevoegen bij alle andere aankomstkaartjes

Groetjes Marga, Theo en Mergeline

• 02 April 2012 - 10:02

Trudie:

Jullie kennen mij niet maar zo je weet ik je moeder wel. Ik volg nog steeds met plezier jullie verhalen. Wat fijn dat het goed gaat en wat een prachtige foto's.Zou je bij de foto's niet het aankomstkaartje kunnen plaatsen? Zomaar een idee.

Groetjes

• 02 April 2012 - 10:45

Joosten-team:

Wat een geweldige dag was dat met Yu! Heel ons dorp heeft nu die kleine man gezien waar ik zo over op geschept heb!
    Vrijdag herhaling maar dan met mijn schoonzoon erbij :-) Een feest voor Imke! hoewel ze het ook leuk vond met d'r zwager ;-)
    Ik heb al gezien dat het goed gaat! Kleine klimkabouter.

Liefs, Linda.

• 02 April 2012 - 12:17

Oma Uit Oss:

Vanmorgen de boefjes aan de telefoon gehad. En elke week een bezoekje aan Oss. Ik kijk er echt naar uit. Wat een leuke foto's zijn erbij gevoegd. Oma moet weer snel het album bijwerken.
    Dikke knuffels.

• 02 April 2012 - 14:50

Annerie:

Hoi ter Schiphorstjes,

Wat was het weer gezellig en fijn om jullie gisteren te zien.
    Mooie foto's, vooral die van Smile.
    En ik ben natuurlijk bere trots om samen met Ebbe op de foto te staan. Hij wordt denk ik later een echte muziekant! Wat is hij toch een lieverd. Tot volgende week.
    Heel veel groetjes van ons

• 02 April 2012 - 15:09

Tante Mieke:

Lief viertal,

Wat fijn om te lezen dat alles goed gaat. Yu, een prikje hoort erbij en dat is niet leuk. Ebbe weet hierover mee te praten.

Ik hoop dat je wat langer gaat slapen want je ouders hebben best enige rust verdient na een drukke dag met twee van die belhamels.

Genieten jullie maar van elkaar want dat is het mooiste wat je kunt doen.

Ik vind het leuk om deze maand op bezoek te komen en jullie weer te zien.

Dikke knuffels en lieve groeten,
    tante Mieke

• 02 April 2012 - 16:48

Harriet:

Hoi hoi,

Ik vond het superleuk dat jullie er gisteren waren. Het verbaasde me ook wel omdat ik dacht dat jullie het wel te druk zouden vinden. Maar de boys zijn echte bikkels! Niks te druk ,gewoon meegenieten en meedoen met muziek maken.

tot het volgende optreden,

groeten van Harriet

• 02 April 2012 - 17:47

Ome Geert:

Goed te horen (lezen) dat het goed gaat met jullie viertjes.

Erg leuke foto's van Ebbe en Yu.

Ik kom na de pasen op bezoek. Bel natuurlijk vooraf even.

Veel plezier in het weekend bij oma in Oss.

groet.

• 03 April 2012 - 11:45

Odette & Vincent Van Der Koelen:

Wat een leuke foto's. En wat goed om te lezen dat het slapen ook steeds beter gaat. Bij Quinn gaat het ook de goede kant op (al moeten we niet te vroeg juichen). Ben benieuwd wat ze bij de revalidatiearts zeggen. We kijken er naar uit om jullie allemaal te zien binnenkort. Tot gauw.

Liefs,
    Odette, Vincent en Quinn

• 03 April 2012 - 12:32

Carla, Mark En Ming:

Wat leuk om de verhalen te horen, het klinkt allemaal heel positief en gezellig. Ook de foto's zijn iedere keer weer zo leuk om te bekijken. Ming vind het allemaal ook erg interessant.

We zouden jullie gezinnetje graag willen bewondere, we bellen jullie gauw.

Groetjes en tot snel.

• 05 April 2012 - 15:12

Monique:

hallo
    Laat maar weten wanneer het uitkomt. Zie mail 18 mrt.
    Ben gelukkig weer op de hoogte.
    Na het lezen vandaag.
    Liefs zus/ schoonzus en tante Monique

• 06 Mei 2012 - 20:39

Angelique Van Zon:

Wat leuk om te lezen. Wat is het ontzettend stoer van jullie om deze taak aan te gaan. Alles versneld doorlopen en toch de rust erin houden.
    Wat een leuke jongens zijn Ebbe en Yu. Geniet lekker van jullie wondertjes! Groetjes Angelique