Terug in Beijing (en op aarde)
Door: WereldskindjeYu151110
19 Februari 2012 | China, Beijing
Daar ben ik weer. Papa en mama moesten heel even bijkomen van alles.
Het is best spannend en hectisch geweest voor ze.
Vrijdag (de laatste dag in Guangdong) hebben ze lekker een relaxdag gehad. Na het ontbijt hebben we met z'n vieren een rondje gelopen. Daarna hebben we lekker op de kamer gespeeld en geslapen. Om vier uur belde Cordelia dat ze onderweg was met de papieren van de notaris en mijn paspoort. In de lobby hebben papa en mama alles nagekeken. Nog even gekletst met Cordelia. En haar een carnavals-narretje als afscheidscadeautje gegeven. Daarna hebben we Cordelia uitgezwaaid.
Ebbe kreeg het even moeilijk toen hij niet op de rand van de lobby mocht lopen. Toen was hij ook te laat om op het liftknopje te duwen. Daar kwamen de tranen en een driftbui. Toen de manager van het hotel ook nog kwam zeggen dat hij zachter moest doen, was het hek helemaal van de dam. Papa heeft Ebbe naar boven gedragen. Op de kamer ging het helemaal mis. Ebbe moest heel hard huilen schreeuwen en op de grond slaan. alle spanning van de afgelopen tijd kwam eruit. Maar dat is ook niet gek. Wat heeft hij veel meegemaakt voor een jongetje van drie. En overal maar netjes wachten en de aandacht delen met een jongetje wat de eerste dagen echt niet te genieten was.
Alle lof voor mijn broer. Papa en mama hebben ook tegen hem gezegd hoe trots ze op Ebbe zijn en hoe veel ze van hem houden. Voor Ebbe was het pas echt goed nadat hij sorry had kunne zeggen tegen de manager. De schat.
Na een laatste nacht in de provincie warten de koffers gepakt. Om elf uur kwam Cordelia met Thomas ons halen om ons naar het vliegveld te brengen. Cordelia heeft ons geholpen met inchecken en is helemaal tot de douane meegegaan. Daar hebben we heel lang gezwaaid.
Ebbe had er zin in, want hij ging weer naar Lynn en Jing. Na een goede vlucht voor, met wel tranen van mij toen we gingen landen, waren we eindelijk in Beijing.
Op weg naar de bagageband zagen papa en mama René en Karen. Wat waren ze blij om weer Nederlanders te zien. En dan ook nog zo'n lieve mensen van de groep. Hun zoon Xem is echt een scheet.
Na alles verzameld te hebben stonden Paul, Marike, Lynn en Syb er al. Mama moest even een traantje laten bij MArike toen ze vroeg hoe het nu met de hechting tussen mij en mama ging. Maar Marike was (en is) heel lief, dus mama voelde zich al snel beter.
Er kwamen nog twee stellen aan dus moesten we even wachten. De grote mensen gingen onze komst even vieren met een flesje Heineken.
Toen we aankwamen bij het hotel was iedereen total-los. Na het inchecken meteen naar boven. We zitten heel hoog, op de veertiende verdieping. Daar bleken ook Odette en Vincent en Corinnen en Danny te zitten. Tegenover ons. Wat gezellig. Na even te hebben geklets ging iedereen naar binnen. Mama is nog even met Odette en Corinnen boodschappen wezen doen. Toen mama terug was, was ik zo blij dat ze er weer was. We hebben nog lekker op bed gespeeld met zijn vieren. Ik ook met mama. Goed he van mij.
Vandaag moest mama de laatste papierwinkel doen. Bij Eric, de gids. moest mama heel veel papieren inleveren. Eric gaat nu zorgen dat ik een visum krijg om naar Nederland te mogen. En dat ik meteen Nederlander wordt als ik er ben. Nu hebben papa en mama eindelijk vrij. Lekker tien dagen om bij te komen.
Omdat papa en mama een luxe kamer hebben geboekt mogen zij ook naar de lounge boven. Eerst even koffie gedronken bij Paul en Marike. Ebe en ik hebben lekker gespeeld met Lynn en Syb. Enbbe ging op de gang met Lynn. Toen deed papa dat ook. Dat was raar. Hij was weg en ik was alleen met mama. Maar ik hoefde niet te huilen. Wat was mama blij. Ze mocht me zelfs oppakken en dragen. Ik vind haar steeds liever.
Daarna hebben we in de lounge boven met een paar kindjes gespeeld. Papa en mama hebben met de grote mensen een biertje gedronken. Het is namelijk carnaval. Ebbe was ook verkleed als indiaan. Hij vond het namelijk erg jammer dat hij carnaval moest missen.
Na nog wat te hebben gegeten en gespeeld is het lekker bedtijd. Weer een dag voorbij
19 Februari 2012 - 12:56
Chantal:
Hoi Allemaal
Nou Yu wat doe je het supper zeg, het valt ook niet mee, zomaar uit je vertrouwde omgeving naar mensen die je helemaal niet kent en dan ook nog tegen je praten in zo'n gekke taal. Nog even en dan ken je vast je eerste nederlandse woordjes, met zo'n grote lieve super-broer gaat het vast heel vlug. Nog even genieten van alles daar en dan op naar je nieuwe thuisland.
Veel plezier nog met de hele groep.
19 Februari 2012 - 12:59
Oma Uit Oss:
Wat was het weer fijn om jullie te zien, en Yu die uit zichzelf begon te zwaaien. Ebbe gaat hem leren oma te zeggen, misschien lukt het nog in 10 dagen. Nog 10 dagen en dan kan ik jullie in mijn armen sluiten, ik kan bijna niet wachten maar dat geldt voor jullie ook heb ik begrepen. Lieverds een dikke kus, mama, mams, oma -
19 Februari 2012 - 13:03
Paul En Silvia :
Hallo team ter Schiphorst ;)
Jeetje wat een emotionele achtbaan waar jullie doorheen gaan!! En wat fijn dat jullie nu even een tijdje rust hebben! Wij vinden het erg leuk om jullie zo te volgen! Heel veel sterkte, plezier en geluk samen!
Paul en Silvia Verbruggen -
19 Februari 2012 - 13:08
Jan, Bianca En Sam:
Hoi lieve mensen,
Wat gaat er toch allemaal in de kindjes om?
Voor iedereen is dit natuurlijk een grote impact, hoe mooi het ook is om zo'n prachtig gezinnetje te vormen.
Maar wat heerlijk om te lezen dat Yu mama ook steeds liever gaat vinden. En Ebbe, wat zie jij er mooi uit in je indianenkostuum voor de carnaval.
Ik zal er hier in het krabbegat eentje op jullie drinken.
Lekker genieten daar in dat verre China.
Lieve groet,
Jan, Bianca en Sam -
19 Februari 2012 - 13:11
Ingrid Rooderkerken:
Hoi Luitjes
Wat een lieve foto van Ebbe. Als Indiaantje en een kus voor zijn broertje. Fijn voor jullie dat jullie je nu even wat kunnen ontspannen. Geloof best dat het allemaal zwaar is en dat het voor Yu ook moeilijk is in het begin. Maar LIEFDE overwint alles.
Geniet van elkaar.
groetjes. -
19 Februari 2012 - 13:18
Marieke:
dag allemaal,
helemaal mee eens wat Chantal schrijft.
ik had het er pas met ome Cees nog over, het is niet niks wat jullie allemaal meemaken.
Maar jullie doen het fantastisch, alle vier.
nog een plezierige tijd met de hele groep.
groetjes uit Oss -
19 Februari 2012 - 14:01
Jolanda Kampert:
Hallo met z`n alle,
Wat een verhaal weer,geweldig om jullie zo te zien als een blij en compleet gezin SUPER gewoon. Ik neem mijn petje af voor Ebbe ( Nee ik vier geen carnaval dus heb ik ook deze keer geen petje op :):),helaas zelf al een paar dagen ziek samen met Brammetje onze hond).
Maar goed dit even terzijde, Ebbe ziet er uit als een echte indiaan kei leuk. bij deze wil ik jullie even vertellen,ik heb zoveel respect voor jullie allen,en de verhalen die je schrijft in een woord geweldig,alsof ik erg dichtbij ben als ik dit lees.
Verder wens ik jullie alle goeds en nog lekker genieten met z`n alle in Beijing,een goede terug reis en tot gauw weer.
Liefs Jolanda -
19 Februari 2012 - 14:20
Tant Mieke:
Lieve samen,
Fijn dat jullie weer een stapje verder zijn.
Jullie zijn wel intercontinentaal bezig! Nederland, China en nu ook nog een heel mooie Indiaan!!!
Wat ddoet Ebbe het goed als oudste broer. Knap hoor.
Mooie foto's. Ik geniet van jullie verslagen. Heb het goed samen en vooral ook met de andere stellen en kinderen.
Knuffels en liefs van tante Mieke -
19 Februari 2012 - 15:51
Marga:
Oh jongens heb jullie verhaal gelezen geweldig wat jullie allemaal meemaken in zo`n korte tijd. Leuk dat jullie daar Nederlandse mensen troffen, is toch fijn even in je eigen taal te kunnen weg kletsen.
Maar wat is die eerste foto een tranen trekker zeg oh zo lief hoe Ebbe zijn kleine broertje een kusje geeft geweldig. Wat zullen jullie trots zijn op die 2 kleine kids. Enne wat een mooi indiaantje, super dat jullie ook daar aan de carnaval denken.
Marga, Theo en Mergeline -
19 Februari 2012 - 16:15
Fam Postma:
Hallo Lieverd's
He' wat fijn jullie zijn weer Beijing en weer met de andere stellen .
Wat een lieve foto van Ebbe & Yu .
Heerlijk om te lezen dat het met de dag beter gaat tussen Yu en Mama ( Heidi ) En wat ziet Ebbe er stoer uit als indiaan supper !.
Nu heerlijk genieten .
Liefs en tot het volgende verslag .
Jullie zijn een prachtig stel .
Sjoerd Joke
Giovanni & Kian -
19 Februari 2012 - 17:10
Joosten-team:
Wat een foto's om te smelten! lief zeg! En tjonge! meneertje yu staat al! Wat een knappe knul zeg! Gaat helemaal goed komen!
En Ebbe is een kanjer! Tis niet zo fijn maar wel goed dat hij zo reageert. Meestal gaan kindjes weer weg, maar Yu blijft.
Rustig aan en vooral genieten!
Dikke kus!
19 Februari 2012 - 18:31
Oma En Opa Van Quinn:
Wat heerlijk,het complete gezinnetje.
Het gaat zo te zien ,ook erg goed.
We volgen jullie ook helemaal.
Nog fijne dagen ,met de kids,en de hele groep.
groetjes . -
19 Februari 2012 - 18:35
Tante Janneke:
Fijn om te lezen dat het goed gaat.
Ebbe, je mag best af en toe een beetje boos zijn hoor.
Het is ook allemaal niet niks wat je mee maakt.
Tanke is toch wel trots op je.
Yu, ik ben ook trots op jou, want je doet het super.
Super lieve foto's ook.
Zus en schoonbroer, het komt best goed met jullie hoor, heb er alle vertrouwen in.
Fijne tijd nog.
Liefs -
20 Februari 2012 - 11:38
Folly Van Dijk:
Ha lieve mensen, wat een bijzondere en emotievolle reis hebben jullie. Heerlijk dat de papierwinkel nu grotendeels achter de rug is! En Heidi, zie je dat het wel goed komt met Yu en jou? Vertrouwen hebben en het komt goed. Geniet van de laatste dagen daar!
21 Februari 2012 - 08:42
Connie Deiss :
(Kennis Liliane)
Ik ken de knopjes bij de lift en de driftbuien van Liang waren vreselijk als hij niet meer op tijd kon drukken.
In Nederland gaat dat een stuk beter, maar knopjes blijven interessant.
Liang (3 jaar) vindt het geweldig om naar de foto's van Yu te kijken. Hij herkent veel.